+381 11 4063 754 office@aran.rs

Dnevne sobe

Danas je sve je više stanova koji imaju zajednički dnevni boravak i kuhinju, odnosno kuhinju sa otvorenim pogledom na dnevni boravak i obrnuto. To je novi koncept modernog načina življenja koji ruši zidove i zahteva više slobodnog prostora. Zapravo, prostor se više ne deli na klasičan način, zidovima i vratima, već komadima nameštaja, koji omogućavaju da odvojene prostorije u isto vreme budu jedinstven prostor.

Koncept Open Space nije jednostavno, kao sto se podrazumevalo do sada, samo kuhinja otvorena ka dnevnom boravku, već predstavlja jedan kvalitet više. To je obnovljena koncepcija prostora i funkcija, gde nameštaj postaje multifunkcionalan i prilagođen dnevoj zoni, kako po dimenzijama, tako i po završnoj obradi. Ovakvi elementi nameštaja imaju snažan ambivalentni karakter.

Kako bi svoju ponudu prilagodili ovakvim tendencijama, ceo tim kreativnih arhitekata i dizajnera iz Arana, osmislio je elemente kojima je moguće opremiti i dnevni boravak i kuhinju. Napravljeni su mnogi predlozi koji razvijaju ovu ideju prema različitim gradacijama otvorenosti kuhinje i dnevnog boravka, od potpune integracije koje uvek ostavljaju vidljivim deo koji služi za pripremu i kuvanje hrane, do umerenih varijanti koje ga delimicno štite (niski elementi, ostrva, sistem polica…).

Galerija