+381 11 4063 754 office@aran.rs

Garderobni plakari

Klasični plakari, klizni plakari, otvoreni plakari

Stil. Dizajn. Funkcionalnost.

Nameštaj iz kolekcije ARAN notte karakterišu vrhunski dizajn i kvalitet, kao i mogućnost prilagođavanja svim prostorima zahvaljujući proizvodnji ” 100% made in Italy “, pažnji posvećenoj detaljima, inovacijama, širokom spektru rešenja usmerenim na zadovoljavanje potreba potrošača širom sveta i uslugama koje odgovaraju zahtevima međunarodnih projekata.

Više od 50 boja i završnih obrada, sa maksimalnom pažnjom na kvalitet materijala, omogućavaju da se svaki projekat realizuje prema individualnim zahtevima svakog klijenta.

Plakari ARAN notte mogu pretvoriti vašu sobu u lep i dobro organizovan prostor, prilagodjen vašim potrebama. Znati kako izabrati najbolje rešenje za svoj dom nije samo pitanje stila i ukusa, već i prostora.

U ARAN notte ponudi su garderobni plakari sa šarkama, kliznim vratima i otvoreni. Plakari sa šarkama su izuzetno elegantni i kvalitetni, opremljeni sa BLUM okovima i usporivacima. To je niz modularnih sistema koji se nude u različitim varijacijama i završnim obradama.

Klizni plakari imaju takav mehanizam koji omogućava nečujno klizanje vrata i mogu se lako uklopiti u sve enterijere.

Otvoreni plakari sa karakterističnim ramom u svakom modulu, ostavljaju odeću i pribor na vidiku tako da su lako dostupni. Posebno su pogodni su za garderobne sobe i za mesta gde bi otvaranje vrata pravilo smetnju.

Garderobna soba je zapravo najbolji sistem za skladištenje garderobe. To je organizovana prostorija koja je kompletno namenjena isključivo za šmestanje garderobe. Montira se tako, što se namenski paneli kače se na zid, a na njih se ugrađuju svi elementi za odlaganje. Deo grderobnih soba je i samostojeće ostrvo koje ispod staklene ploče ima prostor za aksesoar – satove, naočare i komade nakita.

Najvažnija karakteristika dobrog plakara je funkcionalnost. To omogućava kvalitetna dodatna oprema: police za odlaganje, šipke za kačenje od eloksiranog aluminijuma, elementi za pantalone na izvlačenje, fiokari, police za cipele, mobilne police sa pregradama, svi veoma moderno dizajnirani. Modularni sistem za skladištenje omogućava da se kreira beskrajan broj kompozicija, što olakšava izgradnju savršene italijanske garderobe.

Plakari sa šarkama

ARAN Notte je sistem plakara i garderobnih soba od različitih materijala i boja: drvo, sjajni ili mat lakovi, univer, staklo. Svi oni se uklapaju međusobno, nude i izvanredne kombinacije. Široki izbor vrata različitog dizajna potvrđuje raznovrsnost Sintesi sistema. Od veoma neutralnih do vrlo intenzivnih rešenja, kroz različite završne obrade, materijale i tipologije daju mogućnost da se interpretira svaki stil i čak da se usvoji neki novi trend. Elegancija, harmonija i funkcionalnost, osnovne su karakteristike ovih plakara.

Klizni plakari

Klizni plakari otvaraju svoja vrata nečujno i mogu se lako uklopiti u ekskluzivne enterijere. Vrata kliznih plakara, zbog posebnog sistema kačenja, mogu biti velika i do 1,2 m, a da se pri tome i dalje otvaraju sa lakoćom.

Otvoreni plakari sa ramom i garderobne sobe (walk – in closet)

Otvoreni plakari imaju elegantan ram na ivicama i omogućavaju brz i lak pristup garderobi. Posebno su pogodni za garderobne sobe i za mesta gde bi otvaranje vrata pravilo smetnju.

Karakteristike  ARAN  garderobnih  plakara:

 • Svi delovi korpusa, stranice, dno, vrh, unutrašnje stranice, su debljine 2.5 cm, klase E1-V20

 • Ledja plakara su debljine 1cm

 • Police su debljine 2.5 cm klase E1-V20 (standard) i 3.5 cm (po zahtevu)

 • Sokla je visine 6 cm

 • Korpusi imaju zaštitu od prašine: kod šarki na dnu i vrhu, kod kliznih na dnu, vrhu, levo i desno vertikalno na vratima

 • Sistem fiksiranja polica u plakaru omogućava laku promenu pozicije police bez opasnosti od oštecenja

 • Fioke imaju BLUM tiho-zatvarajuće vođjice

 • Fioke mogu biti sa staklom

 • Koristi se samo kaljeno staklo

 • Korpusi mogu biti u 3 boje: alcene (svetlo siva), antracit (tamno siva) i noce (orah)

 • Otvaranje vrata plakara sa šarkama je 110 stepeni, a standard je soft closing system

 • Šipke za kačenje ofingera su od eloksiranog aluminijuma

Dimenzije ARAN plakara:

 • Korpusi za šarke: 40, 45, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 120 cm
 • Korpusi za klizne: 60, 70, 80, 90, 100, 120 cm
 • Standardne visine plakara su: 236.8 cm, 259.2 cm i 278.4 cm

Opšti katalog plakara možete pogledati klikom ovde.